Nodi igrače

Make Way for Noddy, (2002) The show was sold t...

(Photo credit: Wikipedia)

Kdo je Nodi? Če vi ne veste, skoraj zagotovo ve vaš otrok. Če risanke še nikoli ni videl, pa je Nodija spoznal v vrtcu ali pa kje drugje, saj je Nodi dandanes verjetno en najbolj priljubljenih otroških risanih junakov.
In iz priljubljenega risanega junaka so se kaj kmalu pojavile tudi Nodi igrače, s katerimi lahko otrok poustvari videno v risanki, ali pa z uporabo domišljije ustvari kar svojo lastno risanko.

Poleg klasičnih Nodi igrač, kot so plišaste igračke, lutke in podobno, pa lahko otrok svoje sposobnosti razvija tudi skozi sestavljanje sestavljanke z motivom Nodija ali pa ob igranju preproste igre spomina z motivom priljubljenega risanega junaka, kjer bo krepil svoje miselne sposobnosti. Ne smemo pozabiti na leseno železnico z vlakom, kjer bo Nodi postal čisto pravi strojevodja in pisanimi vagoni v katerih bo Nodi prevažal svoje najboljše prijatelje.

Prav tako vsi starši poznamo skladovnice. Z njimi se otrok uči pravilnega razporejanja in zaporedja, krepi pa tako fino kot grobo motoriko. In zakaj takšne skladovnice ne bi poiskali v motivu, ki je našemu otroku ljub? Tako bomo dosegli, da se bo otrok rad igral s skladovnico, mi pa se bomo kdaj pa kdaj iz srca nasmejali junaku, ki ga bo ustvaril ob »nepravilni« razporeditvi elementov skladovnice.

Tudi predšolski in šoloobvezni otroci imajo radi risanke in njihove junake. In ko začnejo izgubljati prve zobe jih navadno nastavijo zobni miški, le – ta pa jih ima možnost shraniti v pravi mali hranilnik za zobe v podobi Nodija. Tako bo otrok nekega dne prejel čudovito presenečenje, zobna miška mu bo kot darilo namreč lahko vrnila kar dva spomina: spomin na izgubljene mlečne zobe in pričakovanje povezano s tem; ter spomin na priljubljenega risanega junaka iz otroštva.

Vendar otroku pogosto ni dovolj, da ima le on svoje igrače z motivom priljubljenega risanega junaka. To želi tudi svojim staršem, zato je dobra rešitev, da ima Nodija vedno na dosegu rok tudi nakup magnetkov z motivom tega prikupnega fantka. Tako bomo rešili dve težavi: otrok bo videl, da je njegov junak všeč tudi nam, hkrati pa bomo imeli na hladilniku prikupne magnetke, ki bodo vsekakor popestrili še tako resen dom.

Enhanced by Zemanta

Related Post