Bilibo inovativna igrača

English: red Bilibo

(Photo credit: Wikipedia)

Pravijo, da so švicarske ure natančne in dovršene. Zdaj pa so Švicarji predstavili novo igračo. Bilibo je inovativna igrača, ki je na prvi pogled izjemno enostavna. Vendar naj nas to ne zavede, tako je namreč zasnovana namenoma. Spodbuja namreč otroško domišljijo, saj je Bilibo lahko vse: od čelade, tunela, zibelke, posode, otrok pa se lahko v to igračo tudi usede in vrti.

Možnosti uporabe Bilibo inovativne igrače je torej neskončno, vse je namreč prepuščeno otrokovi domišljiji, ko pa otroku zmanjka idej – pa nastopimo starši in verjetno kaj kmalu odkrijemo še kakšen način uporabe in kakšno novo možnost igre. Na bazenu jo lahko uporabimo kot posodo za vodo, zunaj na vrtu lahko igrača npr. postane mali peskovnik, ki ga bomo za razliko od pravega hitro izpraznili, umili in pospravili. Bilibo lahko v notranjih prostorih otroci uporabijo tako za gugalnik kot za stolček in vrtiljak, iz njega lahko čez železnico ali cesto zgradijo tunel pod katerim bo vozil vlak ali avto.

Igračo lahko uporabijo kot posodo za ciljanje z manjšimi predmeti s čimer urijo svojo natančnost, lahko pa postane tudi zibelka za punčko ali medvedka, s čimer spet prihranimo prostor, saj Bilibo po končani igri preprosto uporabimo – v novi igri. Pri igri na snegu lahko Bilibo inovativno igračo otroci uporabljajo namesto sani, prav tako pa lahko igračo napolnijo s snegom in izdelujejo malce drugačne snežene može.

Načinov uporabe te igrače je resnično neskončno, verjetno bi kakšen presenetil celo same proizvajalce, saj kot vemo – otroška domišljija in inovativnost pri uporabi različnih igrač resnično nima meja. Ravno zato jo je dobro krepiti, to pa najlažje storimo z uporabo preprosto izdelanih večnamenskih igrač, pri katerih je ravno otrok tisti, ki bo moral razmišljati, sodelovati in ugotavljati. Bilibo inovativna igrača je uporabna tako zunaj kot v zaprtih prostorih, narejena je iz trpežne in kvalitetne plastike, na voljo pa je v različnih barvah, tako da bo všeč vsakemu otroku.

Enhanced by Zemanta

Related Post