Zakaj uporabljati dvokolesni poganjalec?

leseni poganjalciPoznamo različne vrste otroških igrače, vendar obstajajo tudi takšen, s katerimi se otroci učijo določenih veščin. Takšna otroška igrača je dvokolesni poganjalec, s katerim se lagko igrajo že 18 mesečni otroci. Zakaj je poganjalec odlična igrača za aktivne otroke? Odgovor tiči v razvijanju ravnotežja in motoričnih sposobnosti.

Poganjalci so namreč na tržišču že več kot 11 let in vse od takrat so naredili izjemno veliko za hitrejši otroški razvoj. Dvokolesi poganjalci so namreč izjemno podobni pravemu kolesu, vendar nimajo pedalk. Tako se lahko otrok poganja kar s pomočjo nog, kar spodbuja fizično aktivnost ter seveda lažje manevriranje. Poganjalci so navadno namenjeni najmlajšim, saj še nimajo razvitega občutka za ravnotežje. Poleg vsega se otrok s pomočjo poganjalca uči nadzirati telo in poganjalček.

Povsem naša odgovornost je, da malčka zaščitimo, vendar moramo pri tem ravno tako veliko narediti za njegov razvoj. Poganjalčki se namreč razlikujejo v konstrukciji, materialih, velikosti, ceni in seveda številu koles. Poznamo dvo, tri in štiri-kolesne poganjalčje. Gotovo je pri mlajših najbolj priljubljen dvokolesni poganjalec, saj je najbolj podoben odraslemu kolesu. Tako se bo vaš malček počutil, kot da vozi pravo kolo.

Dvokolesni poganjalci so ravno tako tisti, ki so najbolj primerni za otroka, starejšega od 20 mesecev. Zakaj? Takrat lahko malček brez težav koraka in lahko prične z vožnjo na poganjalčku. Tako bo že v zgodnjih mesecih starosti pričel spoznavati, kako pomembno je loviti ravnotežje, nadzorovati telo in seveda poganjalčka. Dvokolesno poganjalčki so narejeni iz udobnega sedeža, kjer bo otroku udobno. Vse kar je potrebno je, da se poganja z nogami in z njimi tudi zavira. Poganjalčki bodo postali najljubša igrača. Obstajajo poganjalčki, ki so namenjeni tako za zunanjo, kot tudi notranjo uporabo. Dvokolesni poganjalci bodo vašega malčka naučili dobrih motoričnih sposobnosti.

Z vašim otrokom se boste vedno znova odpravili na sprehod in gotovo bo največja prednost to, da se bo otrok sprehoda veselil. S poganjalčkom bo lahko užival in se vozil po različnih poteh. Podarite mu dvokolesnega poganjalčka in dajte svobodo gibanja.

Related Post