Na kratko o poganjalcih

leseni poganjalecLeseni poganjalci

Leseni poganjalci na prvi pogled izgledajo kot klasicna kolesa, le da so brez pedal. Otrok na poganjalcu sedi, poganja pa se tako, da se s svojimi nogami odriva od tal. Ta princip otroku omogoca, da se nauci lovljenja ravnotezja in koordinacije, ob tem pa ga ni strah, da bi padel, saj se lahko vsak trenutek opre na svoje noge. To zagotavlja otroku varnost, zaradi katere bo svoj poganjalec hitro vzljubil ter ga z veseljem in brez strahu uporabljal. Mnogi starsi pravijo, da je poganjalec takoj postal otrokova najljubsa igraca in prevozno sredstvo. Ce imate otroka, ki je rad na svezem zraku in je poln energije, potem bo nakup poganjalca zagotovo tisto, kar ga bo osrecilo.

Vrste poganjalcev

vrste poganjalcev

Poganjalci se delijo v dve skupini – leseni in kovinski poganjalci. Nekateri starsi so pristasi kovinskih poganjalcev, drugi pa prisegajo na lesene. Prednosti lesenih poganjalcev so izdelava iz naravnih materialov, teza ter nezahtevno vzdrzevanje. Zavedati se morate, da so leseni poganjalci narejeni iz kvalitetnega lesa, le sedez, rocaji ter kolesa so ponavadi iz gume. Vsi zascitni premazi in barve so izdelani z mislijo na otroka, zato ne vsebujejo strupenih ali rakotvornih snovi, kot jih lahko vsebujejo drugi premazi ali barve. Leseni poganjalci so prav tako zelo lahki. Tehtajo okoli pet kilogramov in so zelo enostavni za prenasanje. Ce se vas otrok v parku utrudi, lahko poganjalec brez tezav pod roko odnesete domov. Pomembno pa je tudi, da poganjalci niso zahtevni pri vzdrzevanju. Ciscenje lesa je enostavno in vse kar potrebujete je le krpa in topla voda. Poganjalec enostavno obrisete z vlazno krpo ter ga nato osusite.

Ce vas skrbi, ali bo poganjalec primeren za vasega otroka, potem ste lahko brez skrbi. Zagotovo bo primeren, pred nakupom pa se morate le drzati nekaj nasvetov. Zelo pomembna je starost otroka, za katerega kupujete otroski poganjalec. V vecini primerov je vsak otrok, starejsi od dvajsetih mesecev, primeren za uporabo poganjalca. Ce pa je vas otrok vecji od svojih sovrstnikov pa lahko poganjalec zacne uporabljati ze prej. A nekako okoli drugega leta bo vsak otrok zagotovo ze primeren za uporabo tega edinstvenega prevoznega sredstva. Tako kot kolesa pa imajo tudi poganjalci nastavljivo visino sedeza. To pomeni, da vas otrok poganjalca zlepa ne bo prerasel, saj bo igraca rasla skupaj z njim.

Priznane blagovne znamke poganjalcev

blagovne znamke poganjalcev

Vsi si za nase otroke zelimo le najboljse, ko pa pride do igrac, pa zelimo, da se bo otrok z njimi rad igral ter da nanje ne bo pozabil ze naslednji dan. Pred nakupom poganjalca je zato pomembno, da starsi prebrskajo ponudbo, ki je danes kar pestra. Obstajajo razlicne verzije poganjalcev, vsaka pa ima svoje znacilnosti in posebnosti. Otroska spletna trgovina chebeltza.com v svoji pestri ponudbi ponuja poganjalce podjetja Early Rider ter Kiddimoto, ki so znani predvsem po svoji kakovosti ter varnosti.

Model Kiddimoto Superbike je primeren za vse otroke, ki ljubijo motorna kolesa. Ta poganjalec ima pod svojim sedezem izpusne cevi, lepo izoblikovane ter dodelane zadnje vilice, kjer je vpeto zadnje kolo ter licno oblikovan rezervoar za gorivo. Vse to da poganjalcu realisticen videz, ki spominja na pravi motocikel, to pa bo zagotovo zbudilo zavist pri drugih. Edina razlika med pravim motorjem in poganjalcem je v tem, da ta poganjalec tece na pogon nozic vasega malcka, pa se krepko lazji je od pravega motorja. Starsi lahko tako izbirate med tremi razlicnimi barvami poganjalca: rdece/bela, modro/bela ali rumeno/crna. Kiddimoto Superbike je primeren za vse otroke od drugega do sestega leta starosti. Ce ima vas otrok rad motorje, potem ne razmisljajte – s poganjalcem Kiddimoto Superbike se bo hitro naucil lovljenja ravnotezja, ob tem pa bo neizmerno uzival.

Modeli Early Rider se med sabo ze malce bolj razlikujejo. Obstaja vec razlicic poganjalca: Early Rider Lite 1,5+, Classic 2+ ter Evolution 3,5+. Osnovna razlika je v tem, koliko mora biti otrok star, da lahko uporablja poganjalec. Pri modelu Lite se priporoca starost vsaj 1,5 let, pri Classic-u mora biti otrok star vsaj 2 leti, pri modelu Early Rider Evolution pa vsaj 3,5 let. Mnogi starsi namrec ugotovijo, da je poganjalec primeren za njihovega otroka, ko je star ze krepko cez dve leti. V tem primeru je bolj smiseln nakup vecjega modela, ki pomeni za otroka tudi vecji izziv. Tako bo lahko svoje sposobnosti ravnotezja in koordinacije razvijal na svoji zahtevnostni stopnji in bo temu ustrezno tudi napredoval ter pridobival izkusnje.

Related Post