Otroške čelade in otroci

Oglejmo si kako pripraviti otroka, da bo čelado nosil!

Izbira otroške čelade

Vse se začne pri sami izbiri čelade. Čeprav starši mnogokrat prevzamemo pobudo, je včasih  bolje če poslušamo otroka. Še posebej pri izbiri otroške opreme pa nam sodelovanje z otrokom lahko konkretno olajša situacijo. Na kaj pa moramo paziti, ko izbiramo otroško čelado?

  • Varnost. Čeprav so čelade narejene po standardih, je dobro, da si vseeno ogledamo varnostne teste.
  • Udobnost. Otrok ne bo maral čelade, ki mu ne sede lepo na glavo in ni udobna.
  • Prilaganje. Čelada, ko so paščki zatesnjeni ne sme skakati ali se premikati. Če se premika, ni ustrezna.
  • Izgled. Če bo otroku, čelada všeč, si jo bo z veseljem nadel, kot modni dodatek!

Cena

Seveda poleg kvalitete vržemo oko tudi na ceno. Dejstvo je, da otroške čelade (http://www.chebeltza.com/na-kolesih/oprema-in-dodatki/otroske-celade.html) načeloma ne odstopajo po ceni za kake velike zneske. Predvsem se razlikujejo po izgledu in obliki.

V video predstavitvi spodaj boste našli nekaj super verzij čelad, ki vam bodo olajšale izbiro.

Varnost

Kot smo omenili, je varnost eden izmed ključnih vidikov izbire čelade. To lahko ugotovimo predvsem iz testov varnosti, ki jih pripravijo strokovnjaki. Nikakor pa si ne oblikujte mnenja po objavah na forumih. Te so lahko zavajujoče. Oglejte si teste in uradne deklaracije. Le tako boste lahko prepričani, da čelada ustreza standardom.

Izgled

Če ste si ogledali video, potem ste opazili, da novejše čelade obstajajo v skorajda neomejenih verzijah različnih izgledov. Različni otroci se drugače odzivajo na različne barve in vzorce, zato jih le vključite v izbiro. Tako boste res lahko zadihali, ko si bo otrok sam od sebe nadel čelado.

Tags:

Related Post